Nevşehir Şehitler Parkı’nda toplanan okul servis şoförleri, Gazze’de yaşamını kaybedenler için dua ettiler ve gıyabi cenaze namazı kıldılar. İsrail’i protesto eden servis şoförlerinin yanı sıra Ak Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Mehmet Pınarbaşı ve Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa Düzgün de eşlik ettiler. Şehirler Parkı’nda toplanarak kılınan gıyabi cenaze namazı sonrasında yaklaşık olarak 200 aracın katıldığı konvoy yapıldı. Bu tür Nevşehir Valiliği önünde son buldu.

Duygusal dakikalar yaşandı

Gazze için servis şoförlerinin yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve yerel yöneticilerinde katıldığı etkinlikte, katılımcılar hayatını kaybeden masumlar için dua ettiler. Düzenlenen bu etkinliğe AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa Düzgün ve Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Pınarbaşı da etkinliğe katılanların içinde yer alıyordu.

Bütün şehir tek yürek oldu

Okul servis şoförlerinin düzenlediği ve yaklaşık olarak 200 aracın katıldığı konvoy, Nevşehir sokaklarında Filistin bayrakları ile donatılar. Halkında destek verdiği bu anlamlı konvoy, şehrin her köşesinden destek mesajları alarak Nevşehir Valiliği önünde sonlandırıldı. Konvoya katılanlar, dünya ülkelerini Gazze’ye yapılan saldırıları  durdurma ve Filistin halkı için yardım çağrısı yaptılar.

Editör: Tugay AKSOY