Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi geçtiğimiz ay plan ve bütçe komisyonunda görüşülmüş Bakan Tekin’in bizzat katılıp sunum yaptığı komisyonda muhalif vekiller Bakan Tekin’i mülakat ve atama sayısı konusunda adeta ablukaya almıştı. Sırayla söz alan vekillerin neredeyse tamamı öğretmenlerin beklentisi olan mülakatsız rekor atama talep ettiklerini ifade etmişti.

Sıra genel kurulda

Plan ve bütçe komisyonundaki görüşmelerin ardından sıra dananın kuyruğunun kopacağı genel kurul görüşmelerine geldi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de atama sayısı ve branş dağılımı için genel kurul görüşmelerini ifade etmişti. Ayrıca Tekin, maksimum sayıda öğretmen ataması yapmak istediklerini ancak bunun Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ilgili bir konu olduğunu dile getirmişti. Bu ifadenin ardından gözler Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e çevrilirken Şimşek konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mülakat sözü

Cumhurbaşkanı Erdoğan 14 Mayıs seçimlerinden önce mülakatın kaldırılacağını söylemiş ve öğretmenleri sevindirmişti. Öğretmenler aylardır mülakatlar kalksın derken Bakan Tekin konuyla ilgili farklı bir tutum içerisindeydi. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün yaptığı ‘meydanlarda verdiğimiz sözü tutarız’ açıklaması atama bekleyen öğretmenlerin yüreğine su serpti.

Editör: Deniz Beyatlı