Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıklamasında mülakatların nasıl yapılacağı ile ilgili bilgiler verdi. Bakan Tekin mülakatlarda torpil şüphesini kaldırmak için aldıkları tedbirleri tek tek açıkladı. Önerilere açığız dedi.

Öğretmen mülakatında yeni uygulamalar

Bakan’ın açıkladığı ilk uygulama mülakatlarda sorulacak soruların bakanlığın soru havuzundan random şekilde geleceği oldu. Mülakattaki kimsenin inisiyatifine bırakılmadan ortak havuzdan tamamen rastgele biçimde gelen soru öğretmen adayına sorulacak. Verilen cevaplar ve sorulan sorular tamamen video kaydı altında olacağını vurgulayan Tekin, adayın süreçle ilgili hukuki güvencesini de mülakat sonunda adayların sorulan soru ve verdikleri yanıtları özetledikleri bir metin hazırlayıp imzalayabileceklerini açıkladı.

Mülakatlardaki torpil şüphesini kaldırmak için uygulanacak bir diğer uygulama ise mülakata katılacak kurulun, aday karşısına gelene kadar adayın kim olduğunu bilmeyeceği bir sistem oluşturmak olacağını ifade eden Tekin, aynı şekilde adayın da, kurulu önceden tanımayacağını söyledi.

Bu tedbirlerin Milli Eğitim Bakanlığı’nın üzerine çalıştığı tedbirler olduğunu söyleyen Tekin, mülakatta torpil şüphesini ortadan kaldırmak için farklı fikirlere açık oldukların da sözlerine ekledi.

Editör: Deniz Beyatlı