Milli Eğitim Bakanlığı atama takvimini iddiaya göre Ocak ortasında açıklayacak. En az atama takvimi ve branş dağılımı kadar merak edilen konulardan önümüzdeki atamalarda mülakat yapılıp yapılmayacağı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mülakatlardan yana bir tavır alıp aynı zamanda mülakatların kanuni zorunluluk olduğunu söylese de Cumhurbaşkanı Erdoğan öyle düşünmüyor.

14 Mayıs seçimlerinden önce mülakatların kalkacağını söyleyen Erdoğan geçtiğimiz haftalarda da ‘meydanlarda verdiği sözü unutanlardan değiliz’ diyerek sözlerinin arkasında olduğunu yineledi. Önce plan bütçe komisyonundaki görüşmeler ardından da TBMM genel kurulundaki görüşmelere de mülakat sorunu damga vurdu.

Kanun teklifi mecliste

29 Aralık 2023 Cuma günü itibariyle Saadet Partisi Grup Başkan Vekili İsa Mesih Şahin, mülakatların kaldırılmasıyla ilgili kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sundu. Muhalefet vekillerinin verdiği kanun teklifleri genellikle oy çokluğuyla reddedilse de öğretmenlerin gündemindeki konunun meclis gündeminde de bulunmasını önemli buluyoruz.

Editör: Deniz Beyatlı