Hükümete yakın bir kaynakta yer alan habere göre, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı’nın birlikte yürütmüş olduğu, “Karayolları Trafik Kanunu’nda” B sınıfı otomobil ehliyetine sahip vatandaşlar için düzenleme çalışmaları devam ettiği bilgisi paylaşılırken, uzun süredir heyecanla beklenen B sınıfı sahiplerinin ‘’125 cc’ye’’ kadar olan motosikletleri kullanabilmesine yönelik yasal düzenleme çalışmalarının yapıldığı belirtildi.

Yasanın 2024 yılında yürürlüğe girmesi ile B sınıfı ehliyete sahip vatandaşlar, 125 cc’ye kadar motosikleti, A2 ehliyetsiz kullanabilecek.motosiklet

Bir diğer düzenleme ise direksiyon eğitimini tamamlayan kişilerin sürücü belgeleri otomatik olarak devreye alınacak.

Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED) Genel Koordinatörü Remzi Öztürk ise B sınıfı ehliyeti olanların 125 cc’ye kadar motosiklet kullanabilmeleri için belirli bir eğitim almaları gerektiğini, düzenlemenin yürürlüğe girebilmesi için sürücü kursları ile ortak bir çalışma düzenlenmesi gerektiğini ifade etti.

Şuanda B sınıfı ehliyeti olanlar 50 cc’ye kadar motosikleti farklı bir ehliyete ihtiyaç olmadan kullanabiliyor. Düzenleme ile birlikte bu sınırın 125 cc’ye çıkması bekleniyor.

Editör: Tugay AKSOY