Geçtiğimiz hafta sosyal medya hesabından bir öğretmen öğretmenler ve idareciler arasında sık çıkan sorunların çıkmaması amacıyla idarecilerin 4 yıl idarecilik yaptıktan sonra 2 yıl öğretmenlik yapması gerektiğini ifade ettiği bir mesaj yayınladı. Bu yolla idarecilerin öğretmenleri daha kolay anlayabileceği, onlarla empati yapabileceğini söyleyen öğretmen eğitim camiasını tam ortadan ikiye böldü.

Olumlu olur diyen de var öneriyi gereksiz bulan da

Okullarda idarecileriyle sorun yaşayan birçok öğretmen öneriyi desteklese de müdür ve müdür yardımcıları konuya mesafeli yaklaştı. Kendilerinin zaten öğretmenlikten bu pozisyona geldiklerini ifade eden idareciler öneriyi gereksiz buldu. Eğitim camiasını ikiye bölen paylaşımı haberin devamında bulabilirsiniz.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="tr" dir="ltr">Bir Öğretmenin ‘Müdür/Müdür Yardımcılığı Görevi’ ile ilgili paylaşımı:<br>“Yöneticiler 4 yıl görev yaptıktan sonra 2 yıl ‘zorunlu’ olarak öğretmenliğe dönmeli…”<br>Sizlerin bu paylaşıma yorumu nedir? ✍🏼 <a href="https://t.co/MKjQCB0jtD">pic.twitter.com/MKjQCB0jtD</a></p>&mdash; Öğretmen TR 🇹🇷 (@TRogretmen) <a href="https://twitter.com/TRogretmen/status/1729145471246168243?ref_src=twsrc%5Etfw">November 27, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Editör: Deniz Beyatlı