Cumhurbaşkanı Erdoğan 2018 yılında 24 Haziran seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturdu. Erdoğan için yapılan yemin töreni öncesinde Darphane’de Türkiye Cumhuriyeti’nin 12.Cumhurbaşkanı anısına hatıra 1 TL basımı yapıldı. Yemin törenine katılan davetlere bir kısmı dağıtılırken diğer hatıra 1 TL’lere ne olduğu bilinmiyor.

1 TL karşılığında 8 bin 500 TL

Koleksiyonerler tarafından didik didik aranan 1 TL’lerden biri için 8 bin 499 TL ödeme yapıldı. hatıra paralardan birine sahip bir vatandaş 1 TL ile neredeyse 8 bin 500 TL kazanmış oldu. Darphane tarafından 50 bin adet basılan 1 TL’ler ile ilgili son olarak Sözcü Gazetesi’nden Yücel Arı köşesinde şunları yazdı:

Bakır, nikel ve çinkodan üretilen bildiğin 1 liralık. Tura yüzünde sarayın kabartması, 9 Temmuz 2018 tarihi, Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı cümlesi ile imzası var. Öbür yüzünde ise 1 Türk Lirası yazıyor. Darphane 50 bin adet basmış. Bir kısmı o gün yemin törenine katılanlara hatıra oarak dağıtılmış, geri kalanlar ise ‘uyanıklar’ tarafından alınmış.

İşte o 1 liranın bugünkü değeri para koleksiyonu mezatlarında, ikinci el piyasasında 8 bin 499 lira! İnanmayan girer internete, “Karaca Koleksiyon Recep Tayyip Endoğan göreve başlama hatıra parası” yazıp, kendi gözleriyle görür...

2023 model Erdoğan paraları da çıktığına göre eski Erdoğan paralarının kıymeti daha da artacak. Artık 10 bin lira mı olur, 100 bin lira mı belli olmaz.

Editör: Deniz Beyatlı