Muayene Tarih Oluyor! Her Şey Dijital

Sağlık Bakanlığı her şeyi dijital dünyaya aktarmakta kararlı bir tutum gösteriyor. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl yayımladıkları uzaktan sağlık yönetmeliği ile bu sürecin önü açıldı. Dijital sağlık hizmeti taleplerinde ciddi bir artış oldu. Sağlık Bakanlığı bunu bir adım öteye taşımak istiyor.

Pandemi geride kaldı ancak hayatımızda birçok şeyi değiştirdi. Dijitalleşmenin önemi pandemiyle birlikte daha iyi kavrandı. Birçok sistem dijitale dönüş yaptı, bunlardan biri de Sağlık Bakanlığı’nda yaşandı. Bakanlık Covid hastalarına yönelik uzaktan sağlık hizmetine başladı.

Geçen yıl yayımlanan yönetmelik ile bakanlık Aile Hekimleri vasıtası ile uzaktan sağlık eğitimi veriyor. Uzaktan sağlık için öncü bir girişim olan One Dose Health, Ankara’da Güven Hastaneleri grubu bünyesinde faaliyet gösteriyor. 2021 yılında kurulan hastane 2022 yılında vatandaşa mobil uygulama üzerinden hizmet vermeye başladı.

One Dose Healt’ın hizmetleri arasında, uzaktan muayene, online reçete yenileme ve tıbbi ikinci görüş gibi uzaktan sağlık hizmetleri yer alıyor.

Güven Future ve One Dose Health Genel Müdürü Tolga Tuncer "Hastalar mekan ve zaman sınırı olmadan sağlık hizmetlerine erişebilirken, doktorlara da mekan ve zaman sınırı olmadan hizmet verebilme özgürlüğünü sunabiliyoruz" diyor.

Editör: Tugay AKSOY