Milli eğitimin öneminin vurgulandığı, eğitimin ve eğitimcinin sorunlarına değinilen açıklamayı Turgutlu İlçe Başkanı Zeynep Tuba Orhan Cengiz yaptı. İyi Parti Turgutlu ilçe teşkilatı açıklamanın ardından ilçe milli eğitim müdürlüğü önünde andımız okudu. Başkan Zeynep Tuba Orhan Cengiz’in açıklamlası şu şekilde.

Çağdaş ve modern eğitim ile birlikte eğitimde fırsat eşitliği sağlanmalı

Bilinmelidir ki; vakıf, cemaat, dernek, grup ve benzeri din eğitimi veya değerler eğitimi adına MEB müfredatı dışında birtakım faaliyetlerde bulunmak ülkemizdeki eğitim ve öğretim sürecini olumsuz etkiliyor. Zira bu tür faaliyetlerde bulunan grupların hangi müfredata, hangi programa bağlı kaldıkları da meçhuldür ve bu durum oldukça tehlikelidir.

Andımız’ın yasaklanmasına tepki gösterildi

Açıklamanın devamında okullarda andımız okunmasının kaldırılması eleştirildi. İyi Parti Turgutlu İlçe Başkanı Zeynep Tuba Orhan Cengiz “Yargı kararına rağmen keyfi bir uygulama ile Andımız’ın yasaklanması dahi millî eğitim ideallerimize vurulan en ağır darbelerden biri olmuştur. Çocuklarımızın; ‘Ne mutlu Türküm diyene’ diye haykırmasından rahatsızlık duyanların gerçek niyetinin kimliksiz bir zihniyete sahip, kula kulluk eden bağımlı bireyler yetiştirmek olduğu net biçimde anlaşılmıştır” dedi.

Editör: Deniz Beyatlı