Bakan Tekin mesleki eğitimi revize edeceğini açıkladı. Revize edecek programının şu anda hazırlandığını yakın zamanda hayata geçeceğinden söz etti. Tüm ayrıntılar haberimizde…

Bakanlıktan Mesleki Eğitimi Revize Edecek Program!

Bakanlık mesleki eğitimi revize edecek bir program hayata geçirmek istediğini dile getirdi. Öğrencilerin niteliklerine göre uygun branş seçerek, kariyer ve iş bilgisi anlamında imkan sunan Mesleki Eğitim programları dahilinde, tüm öğrenciler iş bulacak ve bölgelerinde istihdam sağlayabilecek. Bu sayede istihdam oranı artacak. Ancak bakanlık mesleki eğitimi revize ederek bu ihtimalleri güçlendirmek ve netleştirmek istiyor.

Mesleki Eğitim Programları Nasıl Revize Edilebilir?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin konuyla ilgili güzel ve nitelikli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklama;

Mesleki Eğitim programı kapsamında, sektörle koordineli çalışarak, sektörün ihtiyacına doğru orantılı nitelikli eleman yetiştirmek adına mesleki ve teknik eğitim kurumlarımızı revize etmek tek amacımız. Bu kapsamda da farklı projeler uygulayarak, her ilin ve her bölgenin ihtiyaçlarına göre farklı programlar tasarlayarak, tematik, proje okul niteliğindeki meslek liselerinin sayısını artırmak hedefindeyiz. Mesleki teknik eğitim genel müdürlüğümüz ile birlikte, Anadolu’nun bütün illerini dolaşarak, Ticaret odaları, Sanayi odaları, ilde bulunan ve üretim yapan önemli işletmelerle, iletişim halindeyiz. Programın amacı doğrultusunda, hangi ilde, hangi türden bir nitelikli iş gücüne ihtiyaç varsa, ihtiyaç duyulan iş gücünü yetiştirmek için çalışıyoruz. Ekonomi Koordinasyon Kuruluna bu kapsamda bir sunum yaptık. Mesleki eğitimi bu açıdan revize edecek ve sektörün ihtiyaçlarına uygun, nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılayabilecek bir program hayata geçirmek için çalışıyoruz.”

Editör: Birkan Erel