Milli Eğitim Bakanlığı bu sabah saatlerinde şube müdürlerine yazı gönderdi. Resmi yazıda okul müdürü ve memurların disiplin amirliği yetkisi ile ilgili kritik açıklamalar yer aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Yalova Valiliği'ne resmi yazı göndererek şube müdürleri ile okul müdürleri ve memurların disiplin amirliği yetkisi ile ilgili durum değerlendirmesine yer verdi. Yazı içerisinde şube müdürlerinin il ve ilçe milli eğitim müdürlerinden sonra yetkiye sahip oldukları bu nedenle okul müdürlerinin amirleri olarak değerlendirilebileceği ifadesi yer aldı.

Şube Müdürleri Hiyerarşi Dışına mı Çıktı?

Yetkisi sınırlı olan şube müdürlerinin okul müdürlerinin amiri kapsamında olduğu detayı da dikkat çekti. O genelgede Memurlar Kanunu'nda Amir ve Disiplin Amiri kavramının ayrı ayrı yer aldığına dikkat çekilerek şu ifadeye yer verildi:

“Disiplin amiri olarak tespit edilmeyen amirler kendilerine bağlı memurların disipline aykırı davranışları hakkında doğrudan ilgili disiplin amirlerine başvurabilir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın paylaşmış olduğu bu yazıda yer verilen detayda şube müdürlerinin hiyerarşi dışına çıkarıldığı fark edildi.”

Editör: Halil Uzan