Kaynaktan iddia edilene göre Milli Eğitim Bakanlığı liselerde okutulan biyoloji müfredatında değişikliğe gitme kararı aldı. Bu karar eğitim camiasında büyük ses getirdi.

Paylaşılan son dakika haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı'nın müfredatında yapılacak değişiklik haberlerinin gölgesinde bazı detaylar açığa çıktı. İddia edilene göre liselerde okutulan biyoloji müfredatına “Yaratılış Felsefesi” ünitesi eklenmek istendi. Neden böyle bir karar alındı ve niye tepkiye sebep oldu? sorusunun cevabı olarak bu düzenlemeye YÖK tarafında kovulan Prof. Dr. Adem Tatlının sebep olduğu öğrenildi.

Toplu İstifalar Gelebilir!

İddaa'nın hızla yayılması ve çığ gibi büyüyen tepkilere sebep olan kişi ise MEB ders Programı Hazırlama Komisyonunun üyesi çıktı. Komisyon üyesi eğer böyle bir karar alınırsa çekimser kalacağını hatta görevinden istifa bile edebileceğini söyledi.

İlerleyen günlerde toplu istifalar gelebilir. Öte yandan konu ile ilgili Eğitim-Senden bir açıklama geldi. Eğitim-Sen Başkanı müfredat değişikliği ile birlikte bilim ve bilimsel gerçeklere savaş açılıyor, diyerek konuyla ilgili fikrini paylaştı ve bu duruma itirazını dile getirdi.

Editör: Halil Uzan