Milli Eğitim Bakanlığı Türkiye genelindeki tüm Meslek Lisesi öğrencilerini hedef alarak istihdamı arttırabilmek adına yeni eğitim programları kuracağını duyurdu. MEB'in pansiyonlu okul kararı ve daha fazlası haberimizde…

Milli Eğitim Bakanlığının sektörel ihtiyacı karşılayabilmek ve eğitimde fırsat eşitliği sunabilmek için aldığı bu yeni karar büyük ilgi gördü. Öğrencilere daha kaliteli bir eğitim sunarken okurken iş hayatına hazırlanmak garantisi veren bu uygulama Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi olarak tanıtıldı.

MEB'in benimsediği yeni eğitim modelinde 4 farklı başlığa yer verildi. Bu başlıklar “bölge, sektör içi, ihtisas ve sektöre entegre” olarak paylaştırıldı. Mesleki eğitim sürecinde önemli bir değişiklik olarak görülen bu karar pansiyon okullar kavramını öne çıkarıyor.

Nitelikli Eğitim ve Barınma Hizmeti

Paylaşılan bilgiye göre daha çok sektörel yoğunluğun bulunduğu ve işletmelerin yer aldığı bölgelere pansiyonlu okullar kurulacak. 11. sınıf seviyesindeki öğrenciler hem eğitim alırken hem de barınma imkanından faydalanmış olacak. Teorik eğitimin yanında öğrenilen her bilgiyi pratiğe dökebilme fırsatı olarak görülen bu durum istihdam odaklı bir yaklaşımla meslek liselerine entegre edilecek.

Editör: Halil Uzan