Milli Eğitim Bakanlığı’ndan emir niteliğinde yazılar il milli eğitim müdürlüklerine gönderildi. Peki yazı da neler var. Hangi maddeler öğretmenleri ilgilendiriyor. Ayrıntılar haberimizde…

Yeni Tesis Teklif Edilmeyecek

Milli Eğitim Bakanlığı ihtiyaç halinde olan okullar için bile teklif dahi kabul edilmeyeceğini açıkladı. Yeni okul, yeni tesis gibi yatırımların ikinci bir emre kadar kaldırıldığını ifade etti. Bu durum öğretmenleri üzecek. Çünkü deprem sonrası sağlam olmayan binalar boşaltıldı. Hem bu güçlendirme olayının uzun sürmesi hem de yıkılan okulların bazı okullarla birlikte eğitimlerin görülmesi öğretmenlerin de sınıflarının kalabalık olmasını sağlıyor. Bu yüzden de kendi sınıflarının olmaması nedeniyle aitlik hissi ve sınıf aidiyeti kaybolmuş oluyor. Mevcut okullarda ki kalabalık, veliler tarafından da şikayet konusu idi. Ama yapılan açıklamalar sonrası okul ve kurumların birleştirilerek dersliklerin kapasitelerinin tam kapasite olarak kullanılmasıyla beraber sadece veliler tarafından değil öğretmenlerde tarafından da şikayet konusu olacak gibi duruyor.

Bazı Projeler Yatırım Programından Bile Çıkartılacak!

Yapılan açıklamalardan biri de şöyle;

Yatırım programlarında yer almasına rağmen ihtiyaç kalmamış ve yapımında zorluklarla karşılaşılan projelerin yatırım programından çıkarılması teklif edilecektir.

Bu yazı ile beraber ihtiyaç halinde de olsa Milli Eğitim Bakanlığı’nın emriyle okulların dolayısıyla dersliklerin iptal edilebileceği konuşuluyor. Zaten yetmeyen derslikler bu projelerin de iptaliyle öğretmenleri daha da zora sokacak gibi duruyor.

Editör: Birkan Erel