657 sayılı devlet memurları kanununda yönetmelik değişikliği yapıldı. 2024 yılı görevde yükselme, atama ve tercih kılavuzu yeni hali ile paylaşıldı.

Taşra ve Merkez teşkilatında memur, şef, sayman İl İlçe Milli Eğitim müdürlüklerinde şube müdürü unvanı ile kadroya atanacaklar için tercih kılavuzu yayınlandı. Yeterli puanı alan adaylar için artık tercih süreci başlıyor. Yazılı sınavlardan başarı elde eden sözlü sınavdan da 70 ve üzeri alan adaylar atama şartlarını karşıladığı anda belirtilen kurumlara yönlendirilecek. Süreçte başvuru zamanı ve yerleri de detaylandırıldı.

Tercihler Nasıl Yapılır?

Mart ayı içerisinde gerçekleştirilecek başvurular belirtilen tarihler arasında tamamlanacak. Online platform üzerinden bilgilerin eksiksiz şekilde doldurulması talep ediliyor. Süreçte boş olan kadrolar 18 Mart tarihinde başvuruya açılacak. Başvurmak isteyenler 29 Mart tarihine kadar MEBBİS internet sitesi üzerinden online olarak başvuru yapabilecek.

Görevde Yükselme Nedir, Nasıl Yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığında memurun görevde yükselmesi nasıl oluyor? Atama yapılacak kadro için memurun eğitimlere başvurması ve eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı olması gerekiyor. Eğitimler 75 saat sürüyor. Boş kadro sayısının iki katı kadar memur eğitime çağrılıp tamamlandığında yazılı sınava katılmaya hak kazanıyor.

Editör: Halil Uzan