Milli Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları yönergesinde değişikliğe gitti. Bu değişiklik eğitim camiasında da büyük ses getirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı DYK kurslarında yönetmeliği değiştirdi. Değişiklik kapsamında resmi ve özel, örgün ilköğretim, ortaöğretim kurumlarında eğitim gören öğrenciler için süreç bambaşka hale geldi. Öğrencinin temel becerileri kazanmasını ve yeteneklerini keşfetmesini sağlayacak belirli geliştirme programlarını düzenlenmesine karar verildi. Bu kapsamda programların alanı süresi, öğrenci sayısı, eğitim personeli, eğitim ortamı gibi farklı detaylar Bakanlık tarafından yayınlanan e kılavuzda belirtiliyor.

DYK Kurslarında Değişen Ne Oldu?

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından süreç yakından takip edilecek. Öte yandan bu uygulama kapsamında uluslararası liselerde Türkçe dersinde 10 öğrenci şartıyla kurs açılabilecek. Öğrenciler uygulama ile yaz dönemi kursları ve yaz okullarında kendi yerleşim birimlerinden katılma imkanı da bulacak. Uluslararası Anadolu İmam Hatip Liseleri Meslek Liseleri, Teknik Anadolu liselerinde eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler Türkçe dersi için en az 10 öğrenci şartı ile kurslara başvuruda bulunabilecek.

Editör: Halil Uzan