Milli Eğitim Bakanlığı’nda görev değişimi sonrası birçok düzenleme yapıldı. Bakan Yusuf Tekin’in göreve gelmesi ve kendi ekibini kurmasıyla birlikte mevcut sorunlara hızlıca önlem alınırken diğer taraftan da eğitimde kaliteyi artırmak adına adımlar atılıyor. Bakan Yusuf Tekin, müfredat değişikliğine işaret ederek, tarih verdi.

MEB’de Müfredatın Değişmesine Sayılı Günler Kaldımufredat

Bakanlık kaynakları kapsamlı ve köklü bir değişikliğin olacağının sinyalini verirken ilkokul, ortaokul ve liselerde 1. sınıftan 12.sınafa kadar değişikliğin olması bekleniyor. MEB, yeni eğitim öğretim müfredatını Kasım ayının sonunda açıklayacak. Yürürlüğe ise 2024-2025 yılında girecek.

Müfredatı güçlendirme ve yenileme çalışmaları ilk kez 2005 yılında başlamıştı. Ardından 2015-2016 yıllarında 51 programda değişiklik yapılmıştı. 2017 yılında yapılan değişiklikte ise MEB kamuoyundan tavsiye istemiş ve görüş, öneriler için web sitesinden 1 ay boyunca talep toplanmıştı. Yapılan son değişiklik önce 1, 5 ve 9. sınıflarda yürürlüğe girmiş sonrasında tüm sınıflara yansıtılmıştı.

MEB Bakanı Yusuf Tekin, eğitim sisteminin sürekli değiştirilmesine yönelik iddialara ve eleştirilere de yanıt verdi.

Bakan Tekin, eğitimin dinamik olduğunu dünyamızın ve teknolojinin sürekli ilerlediğini buna ayak uydurmak gerektiğini belirtti.

Editör: Tugay AKSOY