Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürü Sibel Kısa görevden alınarak yerine Muğla İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serap Aksle getirildi. Sibel Kısa'nın hangi göreve getirileceği merak konusu olurken henüz herhangi bir gelişme yaşanmadı.

Sibel Kısa Kimdir?

Bir Mühendisten Öğretmene: Başlangıç

Erbaa, Tokat'ta doğan Sibel KISA, ilkokuldan liseye kadar eğitimini memleketinde tamamladı. Adana Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Gıda Bilimi ve Teknolojisi bölümünden birincilikle mezun olarak mühendislik hayalini gerçekleştirdi.

"Hayatta ki en büyük şansım aydın bir ailede büyümek oldu."

Gaziantep'te Öğretmenlik Yılları

1996 yılında Gaziantep'te öğretmenlik mesleğine adım atan Sibel KISA, sınıf öğretmenliği yaparken 2012'de Gıda Teknolojisi öğretmenliğine geçiş yaptı. Gaziantep'teki bu süre zarfında alan şefliği, müdür yardımcılığı ve okul müdürlüğü görevlerinde bulundu.

Marmaris'te Yeni Başlangıç

25 yılını Gaziantep'te geçirdikten sonra 2021 yılında Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atandı. 

Hayata Bakış Açısı ve Değerler

Öğrenci ve öğretmenlere duyduğu derin saygı, onun pozitif düşünce yapısını iş hayatına yansıtmasına sebep oluyor. Hayvanlara ve doğaya duyduğu sevgi, çevre bilinci yaratma çabasıyla birleşiyor. Toplum yararına çalışmayı ve üretmeyi kendine misyon edinmiş bir birey olarak, başarısının sırrını düşünürken üretmek olarak açıklıyor.

Özel Hayat ve Eğitim Tutkusu

2 çocuk annesi olan Sibel KISA, eğitim öğretime duyduğu sarsılmaz inancıyla bilinir. Sorunlar karşısında çözüm odaklı yaklaşımıyla tanınıyor ve bu özellikleri etrafındakiler tarafından sıkça takdir ediliyor.

Editör: Tugay AKSOY