TGRT Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan ‘öğretmenler biraz üzülebilir’ diyerek kendisine gelen kulis bilgilerini canlı yayında aktardı. Sözcan, bütçe hedeflerinin tutturması için Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yoğun bir çalışma yaptığını ve henüz çalışmalarını bitirmediğini ifade etti. Sözcan’ın ifadeleri öğretmenler atama sayısında beklediklerini bulamayabilir şeklinde yorumlandı.

Ahmet Sözcan’ın açıklamaları:

Eğitim çevrelerini aradım, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan biraz kulis bilgisi araştırdım. Neden bu kararın çıkmadığına ilişkin bilgi edinmeye çalıştım. Şimdi bana gelen kulis bilgilerini öğretmen adaylarıyla paylaşayım. Biraz moralleri bozulabilir onu da baştan söyleyeyim.

Aslında bakarsan neyi konuşursak konuşalım, emekli zammı diyoruz, atamaları konuşuyoruz, yatırımları konuşuyoruz bütün bunları konuşursak hep bütçe diyoruz. Bütçenin gerekleri var. Bütçenin tutturulması yönünde atılan adımlar var. Kamu kurum ve kuruluşlarına kadro tahsis edilirken yine bütçe hedefleri gözetiliyor. Bu kapsamda öğretmen atamalarına ilişkin sayıyı yine hazine ve maliye bakanlığı belirleyecek. Milli eğitim bakanlığı olabildiğince fazla sayıda öğretmen atamak istiyor, sayıyı yüksek tutmak istiyor. Ancak son kararı hazine ve maliye bakanlığı belirleyecek. Dolayısıyla öğretmen atamalarına ilişkin kadro sayısının açıklanmamasının sebebi Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın çalışmasını tamamlamamış olması. Oradan gelecek kadro sayısına göre ki oradan gelen sayı da tamamen öğretmenlere ayrılmayacak, idari personel de var. İnce hesaplar yapılıyor, hesaplar tamamlandıktan sonra durum netlik kazanacak.

Editör: Tugay AKSOY