12 Şubat Pazartesi günü itibariyle Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında kabine toplantısı gerçekleştirildi. Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan millete sesleniş konuşması yaptı. Tüm önemli müjdeleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bizzat verdiği bilindiğinden atama bekleyen öğretmenler atama sayısı için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasını dikkatle takip etti.

Beklenen müjde yine gelmedi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in atama sayısı ve takvimi için kabine toplantısını adreslemesine rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklaması içerisinde öğretmen atamalarına yer vermedi. Çok uzun süredir atama sayısını, atama takvimini ve branş dağılımını bekleyen öğretmenler hayal kırıklığı yaşadı.

Öğretmenler KPSS’ye mi çalışacak mülakata mı?

Atama bekleyen öğretmenler atama takvimi netlik kazanmadığı için bir sonraki KPSS’ye hazırlanmaya da konsantre olamıyor. Bu belirsizlik birçok atama bekleyen öğretmenin psikolojisini alt üst ederken öğretmenler sürecin derhal netleştirilmesini bekliyor.

Atama sayısı çok mu düşük?

Eğitim Gücü-Sen Genel Başkanı Oğuz Özat, uzun zamandır öğretmen atama sayısının beklenenin çok altında olduğu bu nedenle de seçimden önce atama sayısının açıklanamayacağını ifade ediyordu. Kabine toplantısı sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan Özat ‘Umarım mücadeleniz de seçimden önce açıklanır istediğiniz sayı gelir ve ben yalancı çıkarım ama bu uyarılarım sizi tetikliyor daha diri mücadele etmenizi sağlıyor. Ankara'da herkes sayıyı biliyor sendikalar sayıyı biliyor bakanlık biliyor bunu ifade eden tek kişiye lütfen saygısızlık yapmayın!’ dedi.

Editör: Tugay AKSOY