Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan ÇEDES protokolü kapsamında Karamürsel Ulucami imamı Karamürsel Anaokulu’nda derse girdi.

Kocaeli’nde Karamürsel Ulucami imamının anaokulunda derse girdiği iddia edilerek, change.org’da imza kampanyası başlatıldı.

Söz konusu imza kampanyasında şu ifadelere yer verildi;

“Hükümetin son zamanlarda okullara zorunlu seçmeli din dersi getirerek din dersi saatlerini artırması, anaokullarına mescit açılma zorunluluğu gibi kararları da düşünüldüğünde, ‘Değerler eğitimi’ adı altında laik eğitimin hedef alındığı anlaşılıyor. ÇEDES projesi, anayasa ve Milli Eğitim Temel Yasası’na açıkça aykırılık teşkil etmektedir” dendi.

'10 DAKİKALIK ETKİNLİK'

Konuyla ilgili Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden herhangi bir açıklama gelmedi. Okul yönetimi ise iddiaları reddederek, “Bu uygulama ÇEDES protokolü kapsamında gerçekleşti. İmamın ders verdiğine yönelik iddialar gerçekliği yansıtmıyor. Bu proje kapsamında veterinerler de mesleklerini anlatabiliyor. Konuyla ilgili bize yakın bir camiden bir hoca geldi ve yalnızca 10 dakikalık bir ‘Yardımseverlik ve merhamet’ konulu bir etkinlik yapıldı” iddiasında bulundu.

Editör: Tugay AKSOY