Bir velinin çocuğunu okula götürürken çekmiş olduğu video sonrası yeniden gündeme gelen ‘’kış saati’’ uygulaması yaklaşık bir aydır gündemden düşmüyor. Okula giderken havanın hala zifiri karanlık olması sebebiyle isyan eden veli kış saati uygulamasının yeniden hayata geçirilmesini istemesi üzerine büyük destek görmüştü. Bunun üzerine sosyal medyada kampanyalar başlatılmış, kalıcı yaz saati uygulamasının terk edilmesi istenmişti.

Ancak tüm veliler ve çalışanlar saatlerin yaz ve kış aylarına göre ayarlanmasını istemedi. Özellikle doğudaki veli ve çalışanlar, saatlerin 1 saat geriye çekilmesi durumunda bu kez öğrencilerin karanlık havada eve dönmek zorunda kalacaklarını belirterek, bölgesel saat uygulaması getirilmesini önermişlerdi.

Kış Saati Uygulamasında Son Nokta Kondukis-saati-uygulamasi

Tüm bu yaşananların ardından en yetkili isim Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, TBMM Genel Kurulu’nda kış saati uygulaması tartışmalarına son noktayı koydu.

2024 bütçesi üzerine konuşan Bakan Bayraktar, yaz saati uygulamasının yıl boyunca devam edeceğini bu sebeple de yaz saatinin kalkmayacağını ve devam edeceğini açıkladı.

Kış saati uygulamasına geçilmeyecek ve yaz saati uygulaması devam edecek.

Editör: Tugay AKSOY