Uyuşturucu operasyonlarıyla birlikte terör operasyonlarına da ağırlık veren emniyet müdürlüğünün geçtiğimiz gün düzenlediği bir operasyonun ardından İç İşleri Bakanı Ali Yerlikaya açıklamada bulundu.

KHK’lı öğretmen evinde terörist saklamış

İç İşleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurduğu, bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda KHK ile ihraç edilmiş Mesut Fırat adında bir öğretmenin evinde terör örgütü mensuplarını saklayıp yurt dışına çıkmaları için yardımcı olduğu açığa çıktı.

Terörle mücadele ekiplerinin yürüttüğü operasyonda 20 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin, tutuklu örgüt mensuplarına yardım topladığı, onlara saklanabilecekleri örgüt evleri sağladığı ortaya çıktı.

Ali Yerlikaya kimdir?

ali-yerlikaya-kimdir

1968 yılında Konya’da dünyaya gelen Ali Yerlikaya, temel eğitimini Konya’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden 1989 yılında mezun olan Yerlikaya,  Erzin, Felahiye, Derabucak, Hilvan ve Sarıkaya’da Kaymakamlık; Şırnak, Ağrı, Tekirdağ, Gaziantep ve İstanbul’da Valilik görevinde bulundu.

Kaymakamlık ve valilik görevleri arasında, İç İşleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği ve Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Evli ve dört çocuk babası olan Ali Yerlikaya 3 Haziran 2023 tarihinden itibaren İç İşleri Bakanı olarak görev yapmaktadır.

Editör: Deniz Beyatlı