Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yapmış olduğu duyuru ile yüzbinlerce öğretmeni hayal kırıklığına uğrattı. Biletleri ceplerinde hazır olan öğretmenler, seminerler yüz yüze olacak açıklamasıyla şaşkına döndü.

Öğretmen Haber olarak edindiğimiz bilgiler, Kasım ara tatil seminerlerinin geçtiğimiz yıl olduğunu gibi bu yıl da resmi yazıya rağmen, online yapılabileceği yönünde. Bu konuda çalışmaları ve resmi kurumları takip ediyoruz.

Peki, seminer neden online olmalı?

Eğitimci ve sendikacı Hasan Ali Adaş sosyal medya hesabından bu konuyu şöyle yorumladı.

Sevgili öğretmen arkadaşlar Kasım dönemi ara tatili için bazı yorumlar okuyorum, bir eğitimci ve sendikacı olarak tuhaf buluyorum.

1. Mesele bu seminer planının yüz yüze ve ya uzaktan olmasından çok, bireylerin dinlenme es dost aile ziyareti planları yapıldıktan sonra değiştirilmesidir.

2. Hiç bir öğretmen görev yerine gitmemek için diretmiyor, bu kararı sorguluyor o kadar.

3. Sorgulamadan, yanlışa yanlış demeden bu kıymetli vazife nasıl ifa edilir, sorgulayan arayan birey nasıl yetiştirilir, takdirinize bırakıyorum.

4. Gücünü kendisinden, bilgi birikiminden, camiasından değil de, başka mecralardan alanların yanınızda nasıl duramadığını bu basit ayrışmada dahi görmüş oldunuz.

5. Bu gündem, öğretmenin reel gündemi değildir, olamaz. Önlük ne kadar ciddi ise bu da o kadar ciddidir. Bu suni gündeme bu kadar reaksiyon veren değerli camia mensuplarını daha elzem konularda da ses çıkarırken, sorgularken, fikir üretirken görmeyi yürekten diliyorum

Editör: Tugay AKSOY