Yalova gerçekleşen dolandırılma olayında Gülay Öğretmen dolandırılarak hüsrana uğradı. Tam 27 Bin TL dolandırıldı. Öğretmen Gülay Korkusuz polisten haber bekliyor.

Yalova’da Görülmemiş Dolandırma Olayı

Zor durumda olan Gülay Öğretmen çareyi dolandırıcı da bulmaya çalıştı. Yalova’da Çınarcık Mesleki ve Anadolu Lisesi’nde öğretmenlik yapan 29 yıllık meslek öğretmeni Gülay Korkusuz’un başına gelenler öğretmenler arasında şaşkınlık yarattı.

Bir gün sosyal medya hesabında gezerken tanıdığı iş adamının hesabında “Sizde başvuru yapıp 3 Bin TL’ye 72 Bin TL kazanabilirsiniz” yazısını gördü. Ardından o iş adamına yazdığını zanneden öğretmen Gülay Hanım aslında dolandırıcı ile yazıştı. Bu yazışma sonunda dolandırıcı öğretmeni ikna etti ve 3 Bin TL yatırması için ona talimat verdi. Ardından herhangi bir para kazanmadan 13 Bin TL ve yine dolandırıcının üstün ikna etme yeteneği ile 11 Bin TL daha gönderdi.

Üzerinden zaman geçti ve paralar gelmedi onun üzerine sosyal medyadaki gördüğü arkadaşının hesabının çalındığını ve paylaşımlarını onun yapmadığını fark etti.

Suç Duyurusunda Bulundu

Gülay Öğretmen yazışmaları da alıp savcılığa suç duyurusunda bulundu. Adliyeye gitti gerekli ifadeleri verdi. Verdiği kişiden de talep ettiği halde para geri gelmeyince gereken tüm davaları açtı. Dava sürüyor henüz bir gelişme olmadı.

Zor Durumdaydım!

Zor durumda olan ve kredi borçları yüzünden vaat edilen tutarların cazip geldiğini anlatan Gülay Öğretmen dolandırıcılara kandığı için üzgün. Açıklamalarına devam eden Gülay Öğretmen” geçmişte dolandırılanları gördükçe inanamıyor ve beni kimse dolandıramaz diyordum, ancak yazışma sonunda Aykut denilen adam 3 Bin TL’ye 72 Bin TL kazanacağıma dair beni ikna edince olanlar oldu” dedi.

Editör: Birkan Erel