Yüksek sıcaklıklarla geçen sonbahar mevsiminin ardından kış kendini yurtta hissettirmeye başladı. 24 Aralık itibariyle Ankara Kızılcahamam, Kastamonu Pınarbaşı ilçeleri kara gömüldü. Kar yağışı ve soğuk hava yurt genelinde etkisini git gide arttıracak. Birçok öğrenci de şimdiden kar tatilinin hesabını yapıyor. Onları sevindirecek haber meteoroloji uzmanlarından geldi.

2-3 Ocak’ta İstanbul’a lapa lapa kar yağacak

Meteoroloji uzmanları sosyal medya platformu X’te büyük ilgi görüyor. Takipçi sayıları ve aboneleri git gide artan hesapların neredeyse her söylediği gündem oluyor. Meteoroloji hesaplarından İstanbul başta olmak üzere Türkiye geneli için yılbaşının hemen sonrasındaki tarihler işaret edildi. Modellere göre İstanbul’u 2 ve 3 Ocak’ta lapa lapa kar bekliyor.

Tatil 5 güne çıkabilir

Bilindiği üzere 1 Ocak 2024 Pazartesi günü resmi tatil. Hemen öncesinde cumartesi ve Pazar günleri de hafta sonu tatili olduğu için okullar kapalı olacak. Meteoroloji uzmanlarının dediği gibi 2 ve 3 Ocak da yoğun kar yağışıyla geçerse 5 günlük bir tatil fırsatı öğrencileri bekliyor olacak. Her zamanki gibi karın tadını yine en çok çocuklar çıkaracak.

Editör: Deniz Beyatlı