Kabine toplantısı ne zaman? Kabine toplantısı sonrası hangi konular ele alınacak? Elde ettiğimiz bilgilere göre son dakika öğremten haberlerinin detaylarını paylaşıyoruz…

Kabine Toplantısı 2 Kasım’da Yapılacak

Ertelenen kabine toplantısının ne zaman yapılacağı merak konusu olmuştu. Edindiğimiz bilgilere göre kabine toplantısı 2 Kasım’da yapılacak. Kabine toplantısı sonrası da en çok merak edilen öğrenciler için vergisiz telefon almanın ayrıntıları da açıklanacak.

Yönetmelik Açıklanıyor

Kabine toplantısı sonrası öğretmenleri ilgilendiren bir diğer açıklama ise yönetmeliklere dair olacak. Yeni ilköğretim yönetmeliği 2 Kasım sonrası yapılacak basın açıklamasıyla belirlenecek. Bunun dışında yine öğretmenleri ilgilendiren kariyer sistemi de açıklanacak bir diğer konu olabilir. Ayrıca öğretmen alımlarındaki mülakat çok konuşuldu ve tüm öğretmenler Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin için “mülakatlar kaldırılsın” çağrısında bulunmuştu. Mülakatlara dair de öğretmen alımında mülakat sisteminin ayrıntılarının açıklanması bekleniyor.

Öğretmenler TYT ve AYT’ye Destek Olacak mı?

TYT AYT konusunda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıklama yaptı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy ile toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Tekin TYT AYT konusunda konuştu. TYT AYT soru havuzu oluşumunda Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki öğretmenlerden de yardım alacaklarını, onların da katkıda bulunacaklarını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı İstifa Etti mi?

Bugünlerde gelen tepkiler sonrası çokça gündem olan bir konuda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin istifa etti mi sorusu oldu. Ancak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin istifa etmedi ve etmeyi de düşünmüyor.

Editör: Birkan Erel