Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in son 2 gündür istifa edip etmediği arama motorları üzerinde en çok aranan kelimelerden biri haline geldi. Bu haberlerin nereden çıktığı belirsizliğini korurken, iddiaların temelinin sosyal medya olduğunu düşünülüyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, istifa etmedi. Bakan görevine devam ediyor ve herhangi istifa ya da görevden alma beklenmiyor. Bakan Yusuf Tekin’in MEB’de özellikle öğretmenler ile ilgili aldığı kararlar öğretmenleri memnun ediyor ve öğretmenler uzun bir aradan sonra ilk kez umursandıklarını hissediyor.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in İstifası Hakkında Dedikodular Ne?

Daha önce Ağustos ayında CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyye Şevkin, Milli Eğitim  Bakanı Yusuf Tekin’in özellikle deprem bölgesindeki hasarlı binalarla ilgili meclise soru önergesi vermiş ikili deprem bölgesindeki belediyelerin hangi partiden oldukları ile ilgili tartışma yaşamıştı. Ardından Şevkin, Bakan Yusuf Tekin’in neden istifa etmesi gerektiğini söyleyen 13 maddelik bir metin kaleme almıştı.

Ancak bu hadiseler Ağustos ayında gerçeklemişti. Yeniden ‘Bakan Yusuf Tekin’ istifa ettiği şeklindeki haberlerin ise sosyal medyadan çıktığı düşünülüyor.

Editör: Tugay AKSOY