Yeni müfredat çalışmaları tamamlandı. Milli Eğitim Bakanı, kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yeni müfredat çalışmasını sunduktan sonra yeni müfredatı bir lansmanla basına tanıtacak. Yeni seçmeli dersler, metodolojik yöntemler, bakanın paradigma değişimi tarifi derken yeni müfredatın kazanan branşı belli oldu.

Türkçe dersine öncelik verilecek

Müfredat çalışmalarının merkezindeki isimlerden olan SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan yaptığı bir paylaşımla yeni müfredat çalışmalarında öncelik verilecek branş olarak Türkçe’yi işaret etti. Eraslan ‘Dört dil becerisi (dinleme, konuşma, okuma, yazma okul öncesi dönemden itibaren lise kademesi dahil eğitimde bütüncül olarak öncelenmiştir.’ Dedi.

Bakan Yusuf Tekin’in Türkçe hassasiyeti

Göreve geldiği günden bugüne kadar birçok noktada Türkçe dersinin önemine vurgu yapan Tekin’in konu üzerine hassasiyeti kamuoyu tarafından da biliniyor. Akademik başarı için ana dil eğitimini anahtar olarak gören Tekin döneminde yapılan müfredatta öncelenen dersin Türkçe olması da kimseyi şaşırtmadı.

Atama sayılarına yansıyacak mı?

Milli Eğitim Bakanlığı bir yandan da öğretmen atama takvimini açıklamak üzere. Müfredatta öncelik verilen branş olarak Türkçe öğretmenlerinin daha fazla atanıp atanmayacağı merak ediliyor. İçinde bulunduğumuz eğitim öğretim yılıyla birlikte 4 ana beceri üzerinden işlenen ve sınanan Türkçe öğretmenlerinin iş yükü artmış durumda. Bu durumun önüne geçmek ve artan ders sayısını karşılamak amacıyla durumun atma sayısına yansıması bekleniyor.

Editör: Deniz Beyatlı