Aile birliği sağlanması birçok öğretmenin ortak talebi. Eşlerinden, çocuklarından ayrı görev yapmak istemeyen öğretmenler aile birliği sağlansın istiyor. Milli Eğitim Bakanlığı, mazerete bağlı yer değişikliği takvimini dün açıklarken sözleşmeli öğretmenleri sözleşmeden kadroya 2 yıl içinde geçen öğretmenleri dışarıda bıraktı.

EBS Genel Başkanı Ali Yalçın’a çiçek

Sözleşmeli ve sözleşmeden kadroya yeni geçen öğretmenler Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın makamına birçok çiçek göndererek taleplerini çiçeklerin içine yazdıkları notla iletti. Sendika olarak bu konuda duyarlılık bekleyen öğretmenlere cevap gecikmedi.

Genel Başkan Ali Yalçın: Sözleşmeli öğretmenler de dahil edilmeli

EBS Genel Başkanı Ali Yalçın sosyal medya hesabından paylaşım yaparak şunları yazdı:

Çiçek göndererek taleplerini naif bir şekilde dile getiren öğretmenlerimizin yanındayız. Aile bütünlüğü bir an önce sağlanmalıdır.

Anayasal hak olan aile bütünlüğünün sağlanması için sözleşmeli ve yeni kadroya geçen öğretmenlerin, yarıyıl tatilinde mazerete dayalı yer değişikliği yapılmalıdır.

Talebini ifadede  Öğretmen vakarına uygun, nezaketen son derece saygın bir yöntem seçen öğretmenlerimizin beklentileri karşılıksız bırakılmamalıdır.

Editör: Deniz Beyatlı