2023 yılının son hafta sonu tatiline 1 gün kaldı. Yılbaşı için heyecanlananlar da var yılbaşı kutlamayanlar da. Ancak tatil sevinci ortak. Hele bir de 1 Ocak Pazartesi gününe denk gelince değmeyin keyfimize.

Bu sene yılbaşı tatili 1 Ocak Pazartesi gününe denk geldiği için yılbaşı tatili hafta sonu tatiliyle birleşerek 3 günlük bir tatil sağlıyor. 3 günlük tatilin üzerine bu sene bir de büyük ihtimalle kar tatili geliyor. Kutup kapıları ardına kadar açıldı ve soğuk hava dalgası hareketine başladı. Türkiye’ye gelmesi yüksek ihtimal olan dalga yurdu boydan boya vuracak.

5 günlük yılbaşı tatiline hazır olun

Soğuk hava dalgası yoğun kar yağışını beraberinde getirecek. Yoğun kar yağışı eğitim öğretime engel olacak düzeye ulaşan bölgelerde birkaç gün kar tatilinin yılbaşı tatiline eklenmesi muhtemel gözüküyor. Öğrenciler gözünü şimdiden gelecek soğuk hava dalgasına dikerken öğretmenler ve öğrenciler için dönem ortasında 2.bir ara tatil gibi olacak tatil ihtimali heyecan yarattı.

Meteoroloji uzmanlarının ortak fikri olan kar ihtimalinin gerçek olup olmayacağını ise önümüzdeki günler gösterecek. Herkese mutlu yıllar ve bol kar yağışlı hafta sonları.

Editör: Deniz Beyatlı