Yeni yıla sayılı günler kala en çok merak edilen konuların başında yeni yılda İstanbul’a kar yağıp yağmayacağı oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre 31 Aralık 2023 ve 1 Ocak 2024 tarihlerinde kar yağışı beklenmiyor. Ancak 3 Ocak tarihinden itibaren öyle bir kar yağacak ki İstanbullular 4 hafta evlerine kapanacak.

Son günlerde yazdan kalma günlere sahne olan Marmara’nın kapısına kara kış dayandı. Kasım ayı sonlarında Aralık ayı başlarında sinyali veren soğuk hava ve kara yağışı geri sayıma geçti. Ünlü meteoroloji sayfası 4 haftalık kar yağışı tahminini paylaştı.

Sosyal medyada yapmış olduğu tahminler ve paylaşımlar adından söz ettiren HavaCity platformu 28 Ocak 2024 tarihine kadar dek sürecek kar yağışı tahminin paylaştı.

Sayfadan paylaşılan bilgiye göre kar yağışı 3 Ocak tarihinde başlayacak ve 28 Ocak 2024 tarihine kadar sürecek. Yılbaşında resmi tatil dışında kar tatili bekleyenlere ise üzücü haber verildi. 31 Aralık ve 1 Ocak 2024 tarihinde kar yağışı beklenmiyor.

Kar Yağışı Sömestr Tatili Öncesine Denk Geliyorkar-tatili-gelecek-mi

Müjdesi verilen 4 haftalık kar yağışı 22 Ocak sömestr tatili dönemine denk geliyor. Bu sebeple 15-22 Ocak arasında etkili bir kar yağışı olması durumunda sömestr tatilinin uzama ihtimali bulunuyor.

Geçtiğimiz yıl Şubat ayında başlayan kar yağışı yine aynı içerisinde etkisini yitirmişti. Bu yıl Ocak başında başlayacak kar yağışı ile ilgili tahminler kar yağışlarının bölüm bölüm Mart ayına kadar uzanacağı yönünde.

Editör: Tugay AKSOY