42 yıl boyunca çalıştığı Nadir Hoca neden bu kadar sevildi? Her öğretmen emekli oluyor ancak Nadir Hoca’nın emekliliği sosyal medya da gündem oldu. İşte detaylar…

Alkışlarla Veda!

Nadir Öğretmenin çok sevilmesinin nedenlerinden biri sadece iyi bir öğretmen olması değil meslek hayatı boyunca başka hiçbir okulda görev yapmaması oldu. Meslek hayatı boyunca aynı okulda hiçbir şikayet almadan ve en çok sevilen öğretmen olarak mesleğini bitirmesi nedeniyle hem öğrenciler hem okuldaki öğretmenler tarafından üzüntüyle karşılandı. Emekli olacağını duyan herkes üzülse de Nadir Öğretmen artık 65 yaşında. NADİR Öğretmen e okul idarecileri hocaların hocası plaketi verdi.

İşte Sevilme Nedeni

Amasya’da yaşan Nadir Öğretmen Hukuk fakültesini tercih etmeyip öğretmenliği tercih etti ve hiç pişman olmadı. Öğretmenliğe aşkla bakıyordu. Meslek hayatı boyunca hiçbir veli ile tartışmaya girmedi. Tüm öğrencilerle arası iyiydi. İdareciler bile sorunsuz hocaların hocası diyordu. En önemlisi de Nadir Öğretmen Amasya formasıyla birçok maça çıktı ve Amasyaspor’da kaptanlık yaptı. Büyük kulüplerden teklif gelse de öğretmenliği bırakıp onların peşinden gitmedi ve her zaman dediği tek bir cümle vardı “önce öğretmenlik”. Ayrıca öğrencisi ile aynı okulda görev bile yaptı. Öğrencileri çalışma arkadaşı oldu ve Nadir Öğretmenin bu geçmişini herkes biliyordu. Emekli olmak zorunda kalınca da çok sevilen Nadir Öğretmene tüm okul duydu dolu veda yaptılar.

Editör: Birkan Erel