Sevilen Milli Eğitim Bakanlarından Ziya Selçuk’un yerine atanan Mahmut Özer ne dedi? Yusuf Tekin ise neler yaptı? İşte detaylar…

Yusuf Tekin Vaatleri Yerine Getirdi mi?

Mahmut Özer 6 Ağustos 2021 tarihinde Milli Eğitim Bakanı olarak göreve başlamıştı. Çalkantalı bir görev yılları olsa da genel olarak güzel vaatlerde bulunan bir Milli Eğitim Bakanıydı. İkinci dönem seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan kararları doğrultusunda yerini Yusuf Tekin’e bıraktı. Ancak gerek sosyal medya gerekse öğretmen adayları tarafından mülakat konusu her gün tekrar tekrar gündem oluyor. Bu konuda Mahmut Özer tek kriter KPSS olacak demişti. Mülakatın kaldırılacağını söyleyen Mahmut Özer öğretmen adaylarının beğenisini toplamıştı. Ancak vaatlerini gerçekleştiremeden görevini devretti.

Yusuf Tekin Tam Tersi Politika İzliyor

Yusuf Tekin göreve geldiğinden beri birçok köklü değişimlere ve vaatlere imza attı. Çoğu zaman tepki toplasa da genel olarak başarılı görülen bir Bakan olarak yoluna devam ediyor. Ancak mülakat konusunda Mahmut Özer ile tam tersi bir politika izleyen Yusuf Tekin son zamanlarda öğretmenler tarafından hedef tahtasına konuldu. Özellikle mülakatı kaldırmanın lafını geçirmezken daha da zor ve aşamaları genişleyen bir mülakat sistemi ile karşımıza çıktı. Bu da Yusuf Tekin’i yüksek sesli tepkilere maruz bıraktı.

Mahmut Özer’in mi yoksa Yusuf Tekin’in mi politikaları daha etkili olacak ve kabul görecek merak konusu.

Eğitime Destek Kartı Ne Oldu?

Seçim öncesi Mahmut Özer birçok vaat de bulundu ve bu vaatleri gerçekleştiremeden görev değişikliğine gidildi. Bir diğer önemli vaadi de şuydu;

"Eğitim Destek Kartı ile anaokulundan üniversiteye kadar devlet okullarındaki ihtiyaç sahibi öğrencilerin kırtasiye, çanta, kıyafet ihtiyaçlarını ve internete erişimlerini ücretsiz karşılayacağız."

Diyen Mahmut Özer’in bu vaadi de Yusuf Tekin tarafından karşılık görmedi ve sessizliğe bürünüldü. Yusuf Tekin tarihin en büyük atamasını gerçekleştiği dönemin Bakanı olarak kayıtlara geçse de hala gerçekleşmesini beklediğimiz birçok vaat bulunuyor.

Editör: Birkan Erel