Yeni eğitim öğretim başladıktan sonra önlük tartışmaları da dur durak bilmiyor. 24 Kasım’da hediye olarak dağıtılacak önlükleri giymek zorunlu mu olacak? Yoksa herhangi bir yaptırım uygulanmayacak mı?

Önlük Giymemenin Bedeli!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından müjde diyerek paylaşılan önlük haberi her gün gündemde. 24 Kasım’da Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tekin tarafından önlük hediye verileceği biliniyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin herhangi bir ücret almadan öğretmenlere beyaz önlük hediye edileceğini söylemişti. Bunun sonunda da önlük giymemenin cezası olacak mı, yoksa isteyen mi giyecek soruları öğretmenler arasında sıkça soruluyor.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in son açıklamalarına göre önlük giyilmesi bu sene zorunlu tutulmayacak. O yüzden önlük giymemenin herhangi bir yaptırımı olmayacak. Ancak bu bu sene için geçerli.

Kulis Bilgisine Göre Önlük 2024/2025 de Zorunlu!

Aldığımız kulis bilgisine göre önlüğün bu sene alışma süreci olarak değerlendirilmesi ancak 2024/2025 eğitim öğretim yılında tüm öğretmenlerin bir örnek ve düzen içinde olması için zorunlu kılnıcacağı oldu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in Bu Sene ki Önlük Açıklaması Şöyle;

"Nihayetinde hem öğrencilerimizin hem velilerimizin hem de en azından öğretmenlerimizin büyük çoğunluğunun talebi doğrultusunda böyle bir uygulama başlatıyoruz. Bu konuda bir zorunluluk yok, teşvik ediyoruz" 

Editör: Birkan Erel