Burdur'da, Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne kayıt yaptırmaya çalışan İl Müftüsü'nün, çocuğunu Mardin'de sınavsız bir okula kaydettirip, ardından sınavla öğrenci kabul eden bu okula hülle yoluyla transferini sağlamaya çalıştığı iddia ediliyor. Ancak okul yöneticileri, bu usulsüz geçişe izin vermemekte kararlıydı.

Yöneticilerin Kararlı Duruşu ve İstifası

Öğrenci kaydı konusunda yaşanan bu skandalın ardından, okul müdürü ve iki müdür yardımcısı görevlerinden istifa ederek öğretmenliğe geçiş yapmak istediklerini İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdi.

"Burdan soruyoruz: 20’ye yakın öğrencinin kazanılmış hakkının önüne hülle yoluyla geçmeye çalışan İl Müftüsü’nün yaptığı doğru mu? Yöneticilere baskı yaparak, adalet anlayışına aykırı bir şekilde kayıt yaptırmaya çalışan bir İl Müftüsü'nün tavrını nasıl değerlendirmeliyiz?"

Önceki Skandallar ve RTE Anadolu İmam Hatip Lisesi

Geçmişte de bu okulda, usulsüz öğretmen atamalarına yönelik iddialarla gündeme gelmişti. Bu tür baskıların sadece birkaç örneği olan bu iddialar, öğretmen ve öğrenci atamalarında hakkaniyetli ve adil bir yönetimin olması gerektiğini bir kez daha gözler önüne seriyor.

"Yöneticilere, hakkaniyetli bir şekilde öğretmen ataması yapmasını, öğrenci yerleştirmesini beklemek yanlış mı?"
Editör: Tugay AKSOY