Milli Eğitim Bakanlığı duyuru yayınladı. Gerekli açıklamalar yapıldı. Öğretmenlere yönelik yeni gelişmeler açıklandı. Detaylar haberimizde…

Önlük İle İlgili Duyuru Yayınlandı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin geçtiğimiz aylarda yayınlanan genelgede öğretmenlere yönelik önlük giyilmesinin teşvik edileceğini duyurmuştu. Bugün yine öğretmenleri ve idarecileri ilgilendiren gelişmeler yaşandı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklama da tüm okul müdürlerine yeni bir talimat geldi. Talimatın konusu önlük dağıtılması ve önlüğe dair gelişmeler oldu. Yapılan açıklamalara göre 24 Kasım’da yani öğretmenler günün de Bakanlık tarafından tüm öğretmenlere önlük hediye edilecekti. Bunun duyurusunu yineleyen Bakanlık önlüğün hediye edileceğini söyledi.

Açıklamalarda bir diğer konu ise önlüğün dağıtılmasının nasıl olacağı oldu. MEBBİS çoklu ekrandaki veri toplama modülünde gerekli bilgilerin girilip önlük dağıtımının kolaylaştırılması hedefleniyor. Oradaki formu öğretmenler ve idareciler dolduracak. Beden bilgi girişleri yapılacak.  S, M, X , XL ,XXL olarak beden girişi yapacak öğretmenler, okullarda aktif görev yapan öğretmen sayılarıyla eşleştirilip tüm önlüklerin okullara gönderileceği ve 24 Kasım’da hediye edileceği açıklandı.

Editör: Birkan Erel