Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin kapsamlı bir müfredat değişikliği planı içinde olduklarını açıklamıştı. Göreve gelir gelmez müfredat değişikliği için çalışmaları başlatan Bakan Tekin bu değişikliği oldukça önem veriyor. Hükümete yakın kaynaklar müfredat değişimi ile ilgili detaylar verdi.

En kapsamlı değişiklik

2017 yılından beri içinde bulunulan en kapsamlı müfredat değişimi yaşanacağı söylenirken derslerin yoğunluğunun azalacağı ve sadeleşmeye gidileceği bilinenler arasında. Yeni müfredatta öğrenciler için her alanda okuryazarlık becerilerinin gelişimi, bütüncül eğitim ve sosyal duygusal öğrenme becerilerinin gelişimi hedefleniyor.

Öğrencilerde ahlaki, zihinsel, sosyal, duygusal ve fiziksel gelişimin bir arada olması bütüncül eğitim kapsamında belirlenen hedefler arasında. Empati, olumlu ilişkiler kurma ve problem çözme de sosyal beceri gelişiminin hedefi durumunda.

Beden eğitimi, müzik, resim derslerine ağırlık verilecek

Yeni müfredatla birlikte öğrencilere sadece bilgi ve becerilerle donatılması gereken kişiler gibi bakılmayacak. Sağlık, sanat, kültür gibi alanlarda da öğrencilerin gelişimi takip edilecek. Bu hedefe uygun olarak da resim, müzik ve beden eğitimine ağırlık verilmesi planlanıyor.

Editör: Deniz Beyatlı