Milli Eğitim Bakanlığı bütçe görüşmelerin milletvekilleri tarafından öğretmen maaşlarına yönelik mutlu edici açıklamalar geldi. Yusuf Tekin’in önderliğinde 2024 yılı MEB bütçe görüşmelerinde öğretmen maaşları en önemli konu olarak yeri aldı.

Bütçe Görüşmelerinde Öğretmen Maaşları Açıklaması

İktidar öğretmenlere yönelik önerilerine dair sessizliğini korurken muhalefet milletvekilleri öğretmenleri sevindirecek açıklamalarda ve tavsiyelerde bulundu. İşte o açıklamalar;

CHP Mv. İlhami Özcan Aygün: Sayın Bakan, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle baş tacı öğretmenlerimize en az 1 maaş ikramiye vermenizi buradan sizlere öneriyorum. Yine, cumhuriyetimizin 100’üncü yılında 100 bin öğretmen atamasını sizlerden bekliyoruz.

CHP Mv. Mustafa Erdem: Öğretmenlerle ilgili olarak Sayın Bakanım'a bir haber verilmiş, öğretmenlerimize 24 Kasım'da bir önlük geçmişi yapacakmış. Sayın Bakanım, oyuncuların geline o hediyeyi 1 maaş ikramiyesi olarak yasalaştırın, onların da ömürleri karartmayın diyor, sizi saygıyla selamlıyorum.

CHP Mv. Milletvekili Orhan Sümer: ''Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasımda 1 Maaş Öğretmenler Günü'nde ikramiyesi bekliyoruz.''

Ayrıca İstanbul CHP milletvekili de kapsamlı şekilde öğretmenler için iktidara yüklendi.

Fethi AÇIKEL İstanbul CHP Milletvekili; "Partim adına bu muhalefet konuşmasını bu nedenle ve öncelikle eğitim , fen ve sosyal bilimler fakültesi formasyonu ve diploması olan , atanmayan 1 milyonu aşkın genç öğretmenimiz, öğretmen adayımız için yapıyorum.

Norm kadroları kendilerinden esirgenen ve okullarda madde bağımlılığı , akran zorbalığı, deprem travmasına müdahale edebilecek formasyona sahip olan psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenlerimiz için yapıyorum .

Bu muhalefet konuşmasını yoksulluk sınırı 44.500 liranın altında maaşa mahkûm edilen öğretmenlerimiz ve açlık sınırının altında, asgari ücretin altında özel sektör öğretmenleri ile Millî Eğitim Bakanlığının âdeta paryası hâline dönüştürülen ücretli öğretmen kardeşlerimiz adına yapıyorum.

Bu konuşmayı mülakatlar kaldırılacak sözüne rağmen mağdur edilen on binlerce aday öğretmen için yapıyorum; eşit işe, eşit ücret talep eden özel okul öğretmenleri ve sayısı 80’e yaklaşan vakıf üniversitelerinde görev yapan akademisyenler ve genç asistanlarımız adına yapıyorum."

Editör: Birkan Erel