Bursa İnegöl ilçesi merkezde olmak üzere 4 ilde eşzamanlı Terkinler çetesine yönelik operasyon düzenlendi. Aralarında Hakimler Savcılar Kurulu Şikayet Şube Müdürü İsmail Hakkı Erdem’in de olduğu 16 kişi tutuklandı. İstanbul, Ankara, Bursa İnegöl ve Erzurum’da 57 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyona 450 jandarma personeli katıldı.

Devam eden suç operasyonlarında büyük bir çetenin merkezi olan İnegöl'de şok edici gelişmeler yaşandı. Şüphelilerin evlerinden ve iş yerlerinden çıkan deliller, bu suç organizasyonunun ne kadar büyük ve kök salmış olduğunu gözler önüne serdi.

Çamaşır Makinesi Gizemi

Operasyon kapsamında İnegöl'de bir evde gerçekleştirilen baskında, çamaşır ve kurutma makinelerinin içinden tam 2 milyon TL ele geçirildi. Aynı evde yapılan aramalarda 1540 Euro, 5 bin dolar, 410 gram altın ve çok daha fazlası bulundu.

Çetenin Diğer Gizli Servetleri

Araştırmaların ardından çete üyelerinin 6 milyar TL değerindeki mal varlığına el konuldu. Bu varlık içerisinde tapu senetleri, çekler, boş senetler, cep telefonları ve bilgisayarlar da bulunuyordu.

Tutuklanan ve Serbest Bırakılanlar

Jandarma ekipleri, geniş güvenlik önlemleriyle çete üyelerini Bursa'ya getirdi. İfadeleri alındıktan sonra bazı şüpheliler serbest bırakılırken, çete lideri Nazi Terkin ve birçok üyesi tutuklandı.

İsmail Hakkı Erdem'in İntihar İddiası

Bu büyük operasyonun ardından, İsmail Hakkı Erdem adında bir şube müdürü, tutuklandığı Bursa H Tipi Kapalı Cezaevi'nde kendini astığı iddia edildi.

FETÖ İftiraları ve Mobbing İddiaları

İsmail Hakkı Erdem hakkında çıkan iddialara göre, birçok kişiyi FETÖ ile bağlantılı oldukları iddiasıyla mağdur ettiği ve bu nedenle çok sayıda kişinin hayatının karartıldığı söylendi. Aynı zamanda personeline mobbing yapmakla da suçlandı.

Editör: Tugay AKSOY