Türkiye’de yıllar içerisinde öğrenci ve veli profili değişkenlik gösterdi. Eskiden öğretmenlere çocuklarını emanet eden veliler gitti yerlerine sürekli öğretmende eksiklik arayan en küçük problemi şikayet için vesile kabul eden veliler geldi. Hal böyle olunca öğretmenlerle ilgili şikayetler de aldı başını gitti.

Öğretmenlere CİMER eziyeti

Eskiden müdürlere şikayet edilen öğretmenler ve şikayet eden velilerle ilgili idarecilerin de bir kanaati oluyor velinin öğretmene iftira atıp atmadığını idareciler anlayabiliyordu. Ancak yıllar içinde şikayet mercii de değişti. Veliler artık öğretmenliği doğrudan Cumhurbaşkanlığı’nın bir hizmeti olan CİMER’e şikayet ediyor. Bu durum öğretmenlerin haksızlığa hatta zaman zaman iftiraya uğramasına sebep olabiliyor. Öğretmenler bir anda kendisini CİMER şikayeti için savunma yazarken bulmanın şokunu yaşıyor.

Türk Eğitim-Sen’den itiraz

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan da geçtiğimiz gün konuya dikkat çekerek öğretmenlerin sürekli olarak CİMER şikayeti nedeniyle savunmasının istenmesinin mesleğin itibarına zarar verdiğini söyledi. CİMER şikayet sisteminin öğretmenleri daha fazla mağdur etmeyecek şekilde düzenlenmesini talep etti.

Editör: Deniz Beyatlı