Hatay’da depremzedelerin geçici olarak konakladıkları konteynır kenti su bastı. Saadet Partisi İl Başkanı bir depremzedenin evini su basması sonucu elektrik akımına kapılarak hayatını kaybettiğini açıkladı.

Öğretmenlerin kaldığı konteyner kenti su bastı

6 Şubat 2023’te Maraş merkezli olarak gerçekleşen deprem felaketinin ardından normale dönemeyen bölgeyi bu kez de sağanak yağış vurdu. Cumhuriyet muhabiri Çağdaş Bayraktar’ın haberine göre Antakya’da depremzedelerin kaldığı ‘’ihtiyaç reçetesi yaşam alanı’’ ve öğretmenlerin kaldığı ‘’stadyum-2’’ konteyner kentinde bulunan konteynerleri su bastı.

Yaşadığı konteyneri su basan bir depremzede konteynerinin içine giren suyu boşaltmada çaresiz kaldıklarını açıklarken kovayla dahi yetişemediklerini belirtti. Stadyum-2 kentinde kalan bir öğretmen ise ‘’Giderler tıkalı olduğu için her yer su doldu, kapılarda bekliyoruz. Çok kötü çok korkuyoruz’’ dedi.

Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Harputoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada konteynerini su basan bir depremzedenin elektrik akımına kapılarak hayatını kaybettiğini açıkladı. İl başkanı Harputoğlu’nun ifadesi şu şekilde:

maalesef su baskını neticesinde konteynırda yaşayan bir vatandaşımızın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybettiği bilgisi geldi.

konteynırların geçici bile olamayacak derecede yaşanılmaz olduğunu anlamak zorundayız.

rant değil, insan odaklı bir planlama şart !

#Hatay

Editör: Deniz Beyatlı