MKE Ankaragücü Çaykur Rizespor arasında oynanan ve 1-1 berabere sona eren maçın ardından, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, maçın orta hakemi Halil Umut Meler’e yumruk attı. Yere düşen Meler’e, yerdeyken tekmeler atıldı.

Saldırının ardından Halil Umut Meler’in sol gözünün morardığı görüldü.halil-umut-meler-saldiri

Darbeyle bir anda yere yığılan Meler’in etrafını güvenlik güçleri sararken, yöneticler başkan Faruk Koca’yı sakinleştirmeye çalıştı.

Sahada ilk müdahale yapılan hakem Halil Umut Meler 10 dakikalık güvenlik önlemlerinin ardından soyunma odasına götürüldü.

Başkan Faruk Koca’nın bu hareketi sonrası saha bir anda Ankaragücü taraftarı ile doldu. Aynı zamanda Başkan Koca’ya destek tezahüratları yapıldı.halilumutmeler-goz-morluk

14. Olimpia Morutan’ın golüyle öne geçen, Ankaragücü, 90+7 dakikada Gaich’in golüyle sahadan 1 puan ile ayrıldı. Halil Umut Meler, 50. dakikada Ankaragücü’nden Sowe’a 90+5’de Rizespor’dan Emirhan Topçu’ya kırmızı kart göstermişti.

Dünya’ya Rezil Olduk

Görüntülerin sosyal medyaya düşmesiyle tüm dünyadan tepkiler geldi. Önde gelen futbol sayfaları görüntüleri paylaşarak gerek alay etti gerekse tepki gösterdi.halil-umut-meler-tekme

Hikmet Karaman: "Ankaragücü'nü çalıştırırken Faruk Koca bana da yumrukla saldırdı. O zamanlar sineye çektik söylemedik, ama şimdi söyleyebilirim."

Hakemler Maça Çıkmayacak!

Türkiye'de hakemler, bu hafta lig müsabakalarına çıkmama kararı aldı.

Editör: Tugay AKSOY