Bugün sosyal medya platformlarında hızla yayılan bir paylaşım, bir okul müdürünün öğretmenlere yaptığı iddia edilen mobbingi gündeme taşıdı. Paylaşımda, 30 yaşındaki okul müdürünün, öğretmenlerden kendisine "Tamam Müdürüm, Anlaşıldı Müdürüm" şeklinde cevap vermelerini talep ettiği belirtildi.

Öğretmenler Ne Diyor?

Yapılan paylaşımda ayrıca, okul müdürünün yazdığı mesajlara bu şekilde cevap verilmemesi ya da "parmak işareti" eklenmesi durumunda öğretmenleri arayarak uyardığına dair iddialar da yer aldı. Öğretmenlerden biri, “Hocam okul grubunda müdürün yazdığı mesajlara 'TAMAM MÜDÜRÜM, ANLAŞİLDI MÜDÜRÜM' diye cevap verecekmişiz. Hangi yönetmelikte bu yazıyor?” ifadelerini kullandı.

“… ve 'parmak işareti' bu işareti koyarsak, müdür arıyor diyor ki parmak yok parmak yok tamam müdürüm diyeceksin diyor. Bu müdür daha 30 yaşında ve 2 yıllık öğretmenlik yapıp idareci olmuş, buna bir dur desinler bu ne ego.”

Kim Bu Müdür?

Paylaşımda, adı geçen okul müdürünün henüz 30 yaşında olduğu ve sadece 2 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra idareci olduğu belirtildi. Bu durum, sosyal medya kullanıcıları arasında müdürün genç yaşı ve deneyimsizliği sebebiyle mi böyle bir tutum sergilediği yönünde soru işaretleri yaratıyor.

Ne Yapılmalı?

Öğretmenlere yönelik bu tür bir mobbing iddiasının ardından okul yönetiminin ve ilgili eğitim kurumlarının nasıl bir adım atacağı merak konusu. Eğitim camiası ve sosyal medya kullanıcıları, yaşanan olayın detaylarına dair bilgilendirme bekliyor.

Editör: Tugay AKSOY