Milli Eğitim Bakanlığı Resmi Gazetede yayınladığı yeni genelgeye göre sosyal etkinlik ve gelişim merkezi adı altında açılacak kurumlara yönelik şartlar değişti.

Bakanlık tarafından alınan karar doğrultusunda öğrencinin istek ve yeteneği çerçevesinde sanatsal aktivitelere yönlendirilmesi için gelişim merkezleri açılabilmesine karar verildi. Usta öğretici, kurum müdürü, öğretmen ve bir uzman ile merkezlerde hizmet verilebilecek.

O Yönetmelikte Neler Değişti?

Okul dışında sosyal etkinlik merkezleri ve kursların faaliyet saatleri sınırlandırıldı. Çalışma saatleri 07.00 ile 23.00 arasında olan kurumlar için zorunlu eğitim çağındaki öğrencilerin gittiği kurumların 21.00'a kadar açık kalınmasına karar verildi.

Öğrencilerin öğrenim gördüğü yerde manevi ve kültürel değerleri ile gelişim seviyesine aykırılık gösteren herhangi bir etkinlik veya kutlamanın yapılmamasına karar verildi.

Ders Kitapları Bakanlık Usulüne Göre Değişti!

Yeni dönemde özel eğitim kurumlarında derslerde gösterilen kitapların Bakanlık tarafından onaylanmış ders kitapları olmasına karar verildi. Ayrıca milletlerarası okul onayı şartında, yerleştirme işleminde kurum açılışında ve meslek lisesi ücretlerinde de yeniden düzenleme yapıldı.

Editör: Halil Uzan