Milli Eğitim Bakanlığı kapsamında kurumlara yönetici seçme için gerçekleştirilecek sınavın tarihi ve sınav başlangıç saati belli oldu. 2024 yılı MEB EKYS sınavı hangi gün ve saat kaçta yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığının merkezi sınav kapsamında gerçekleştireceği yönetici seçme sınavı için adaylara 80 soru yöneltilecek. Her soru için verilen sürenin toplam dakikası 150'yi geçemeyecek. Engelli adaylar yönetmelik kapsamında 30 dakika ek süre hakkını değerlendirebilecek.

ÖSYM’den Açıklama Geldi!

ÖSYM tarafından okullara müdür ya da müdür yardımcısı seçebilmek için düzenlenen yönetici seçme sınavı 18 Şubat Pazar günü gerçekleşecek. Sınavların sonuçları ise 8 Mart Cuma günü kamuoyu ile paylaşılacak. ÖSYM konu ile ilgili “18 Şubat Pazar günü gerçekleşecek sınav için saat 10.15'te başlayacak ve 12.45'te sona erecektir” açıklamasında bulundu.

2024 yılı itibarıyla EKYS sınavına 64.127 aday başvuruda bulundu. Her adayın bulunduğu bölgede sınava girebilmesini sağlayabilmek için 187 bin bina ile 2.180 salon düzenlendi. Sınavda emniyet görevlileri başta olmak üzere 8.704 kişi görevlendirildi.

Editör: Halil Uzan