GÜNCELLEME: 19:34 maç iptal olmayacak, pankart hakkında görüşmeler sürüyor.

Galatasaray ve Fenerbahçe, bu akşam saat 20.45’de Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’daki Al-Awwal Park stadında Süper Kupa için mücadele edecek.

Müsabaka öncesi Suudi yetkililerin aldığı kararlar maçın iptal edilmesine yol açtı.

Suudi yetkilerin Atatürk tişörtüne, Yurtta Sulh Cihanda Sulh pankartına, İstiklal Marşına izin vermediği ve Suudi Arabistan milli marşının okunmasını talep ettiği iddiaları gündeme düşünce Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF) açıklama geldi.

TFF TEMAS HALİNDE

Fenerbahçe ve Galatasaray maçtan önce sahaya İngilizce ‘Yurtta sulh, Cihanda sulh’ pankartı ve Atatürk tişörtü ile çıkmak istedi ancak Suudi Arabistan yetkilileri buna izin vermedi. TFF krizi çözmek için yetkililerle temas kurdu.

TFF,  yaptığı açıklamada karşılaşma öncesi Norm Ender’in İstiklal Marşı’nı okuyacağını ve Türk bayrağının açılacağını açıkladı ancak Atatürk tişörtü ve pankart sorunu çözüme kavuşmadı.

Taraftarlar sosyal medyadan kampanya başlattı. İki takım taraftarları da herhangi bir Atatürk ambargosu karşısında takımların maça çıkmamasını talep ediyor. Görüşmeler devam ederken, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin bulunduğu otele geldi.

U19 TAKIMLARI HAZIR

Ali Koç ve Dursun Özbek bu ambargo karşısında bir araya gelerek ortak hareket etme kararı aldı. İkin takımın U19 takımları da Suudi Arabistan’da bulunuyor. Maçın U19 takımları ile oynanma ihtimali masada duruyor. Sorun çözülmezse ya takımlar geri dönecek ya da U19 takımları ile müsabakaya çıkacaklar.

Editör: Tugay AKSOY