Fatih Altaylı seyircileriyle buluştuğu Youtube kanalında dün özel okul fiyatlarını eleştirmişti. Bugünk ise özel okullarda görev yapan öğretmenlerin şartlarını ele aldı. Gündemi belirleyen içerikler üreten Altaylı gelen istekler üzerine özel okullarda çalışan öğretmenlerin maaşlarını değerlendirdi.

Fatih Altaylı’nın açıklamaları:

Eskiden iyi özel okullar devlet okullarında çalışan yüksek performanslı, öğrencileri kolej sınavlarında veya üniversite sınavlarında iyi yerlere sokmaya etkili ve becerikli öğretmenleri yüksek maaşla transfer edilirdi. Yani özelde çalışan öğretmen kamuda çalışan öğretmenden çok daha fazla maaş alırdı. Bugün geldiğimiz nokta ise tam tersi! Özel okul sayısındaki artış öğretmen maaşların a negatif etki yaptı. Duyuyorum ki pek çok özel okulda 20-25 yıllık öğretmenler dahi asgari ücret veya biraz üzerinde maaş alıyor; bir de bazı tarikat okullarında öğretmenlere asgari ücret yatırılıp bir kısmı kayıt dışı geri alınıyor. Ne yazık ki durum bu. Senelerce okumuş öğretmenlere asgari ücret yatırılıyor bir de bir kısmı ellerinden geri alınıyor…

Ülkenin neredeyse %60’ı asgari ücret ile çalışıyor, diyorlar ki öyle görünüyor ama üzerine açıktan para alınıyor. Bu da bir rezalet değil mi!? Bu çalışanların tazminat hakkı, emeklilik hakkı, emeklilik maaşı hakkını etkileyen bir şey. Bu da çalışanın emeğinin hırsızlığı hem de vergi hırsızlığı. Denetim yok ki!

Editör: Deniz Beyatlı