Ziya Selçuk, kuşkusuz Ak Parti döneminin en sevilen Milli Eğitim Bakan’larından biri. Sosyal medyada yapılan anket sonuçlarına da en sevilen bakanlardan biri olduğu ortaya çıkan eski Bakan Selçuk’un öğretmen olduğunu ve eğitimin içinden geldiğini herkes biliyor. En çok bu özelliğiyle öğretmen meslektaşlarını da,  emek verdiği öğrencilerini de daha iyi anlayabildiği düşünülen Ziya Selçuk aynı zamanda özel eğitim kurumu sahibiydi.

Hisselerini kardeşine devretti

Eski Bakan Ziya Selçuk 2002 yılında Maya-Gen Eğitim Yayıncılık Bilgisayar, İnşaat, Gıda, Pazarlama, Turizm, Ticaret Limited Şirketi’ni kurdu. Bakan olmadan bir gün önce hisselerini kardeşine devreden Ziya Selçuk’un eskiden sahibi olduğu Maya okullarının tam 9 şubesi bulunmakta.

Soruşturmaya konu olmuştu

Ziya Selçuk’un kurucusu olduğu Maya Okulları, Selçuk’un bakanlıktan istifa etmesinin ardından Rekabet Kurulu soruşturmasına takılmıştı. İstanbul’da eğitim gösteren Fransız liseleri ve Ankara’da eğitim gösteren 8 eğitim kurumuna soruşturma açılmış, Ziya Selçuk’un kurucusu olduğu Maya-Gen Eğitim okulları da soruşturma açılan okullar arasında yer almıştı.

Editör: Deniz Beyatlı