Eğitim düşmanlığı Türkiye’de yıllardır bitmeyen sorunlardan biri. Eğitim, aydınlanma karşıtı sosyal gruplar fırsat buldukları ortam ve zamanlarda bu eğitim düşmanlıklarını ifade etmekten geri durmuyor. Aczmendi tarikatı lideri Müslüm Gündüz de bunun son örneği.

Kızını okula gönderene hakaret etti

Gündüz geçtiğimiz günlerde kız çocukların eğitimi ve bu ülkenin eğitim kurumlarıyla ilgili skandal ifadelerde bulundu. Gündüz “Bu dünya bir şey mi oldu? Herhalde Kur’an’ın ahkamı ortadan mı kalktı? Din iman eskilere mi gelmişti yani? Hiç kimse kıskanmıyor ya. Kıskançlık kaldı ortada. Bir adamın kızını götürüp kiliseye, liseye yani, üniversiteye vermesi ne demek yani? Biri bana anlatabilir mi? Zerre kadar namusu şerefi haysiyeti olan kızını üniversiteye verebilir mi ya? Bu din iman eskiye mi lazımdı? Bugüne lazım değil mi? Cennetin kokusu 500 seneden hissedilir. Deyyus onu dahi alamayacaktır. Yani kızını, karısını, kıskanmayan adam” dedi.

Gündüz’e sosyal medyada büyük tepki gelirken Gündüz’e provokatör yakıştırması yapıldı. Gündüz’ü kamuoyu 1996 senesinde Kadıköy’de polis baskını sırasında bir kadınla uygunsuz şekilde yakalanırken ortaya çıkan görüntüleriyle tanımış, görüntüler uzun süre hafızalarda yer etmişti.

Editör: Deniz Beyatlı